Oli sitten pakko koskea kun kiellettiin

Kouluttamattoman unix/linux adminin ja örveltäjän mielipiteitä herranties mistä.

keskiviikkona, toukokuuta 10, 2006

Kisaturistien örvellystä

Satuin lukemaan eilisen iltalehden (Tankkasin 62 eurolla bensaa ja sain €uron lehden kaupanpäälliseksi, JEE!!), jossa kauhisteltiin suomalaisten kisaturistien örveltämistä oikein Latvian poliisisedän suulla. (Virolainen poliisisetä tuskin olisi edes viitsinyt mainita suomalaisten örveltämistä, he kun ovat siihen vuosikymmenten varrella tottuneet, mutta Latvialaisille suomalaiset kisailevat turistit ovat uusi tuttavuus.)

Tosin tv:ssä Riian (Riikan? Aha, siis Riian) poliisit kertoivat ettei suomalaisista ole ollut sen enempää harmia kuin muistakaan kisaturisteista, mutta unohdetaan se nyt, on aina kiva pitää suomalaisia muita huonompina ja pahempina räyhänhenkinä. (Itse asiassa voin kokemuksesta sanoa, että ainakin Ruotsalaiset ja Saksalaiset ovat aivan yhtä pahoja. Mutta unohdetaan se nyt toistaiseksi.)

Suomalaiset sikailevat? Oliko tuo nyt jokin uutinen? Suomalaisissa kisaturisteissa on tämä sikaileva vähemmistö aina, oli kyse mistä kisoista tai messuista (Minulla on enemmän kokemusta messumatkoista, penkkiurheilusta kun en pahemmin perusta.) tahansa. Aina paikalle on saapunut - asiallisesti käyttäytyvän suomalaisturistien enemmistön lisäksi - tämä örveltävä lauma, joka alkajaisiksi juo kymmenen litran olut-tuopillista, minkä jälkeen he siirtyvät vahvoihin viinaksiin, joita niitäkin juodaan tuopeittain.

Sitten aamuyöstä herätään kadunkulmasta ja ihmetellään jotta mihin hittoon lompakko, passi, kello, kännykkä, kengät, takki, housut ja parhaimmassa tapauksessa kalsaritkin (Yksi tuttu jätkä todellakin kadotti jopa kalsarinsa örveltäessään Etelä-Afrikassa! Sitä on jo pidettävä saavutuksena.) ovat kadonneet? Ja kirotaan, että on tämäkin maa, jossa ei saa edes sammua ilman, että kamat varastetaan. Just joo, ainahan silloisessa maassa ja sen rikollisissa on vika, ei omassa käytöksessä eihän?

Samat äijät sitten menevät tissibaareihin, tilaavat pöytään stripparin ja samppanjaa (Kun se nätti lappitanssijatyttönen sitä NIIN haluaa.), ja usean sadan, parhaimmillaan tuhannen euron laskun tullessa alkavat kitisemään, että "en minä tuollaisia laskuja maksa! Te huijaatte, ei tuo Bollinger voi noin paljon maksaa! No helvetti, totta kai ne huijaavat! Mutta ei auta, se ettei etukäteen kysele hintoja on ihan oma moka ja lasku on maksettava, olkoonkin, että siitä voi, ja ehdottomasti kannattaakin, tinkiä.

Oikeastaan tuossahan olisi markkinarakoa, minä entisenä etelämaisen seksibaarin (Jossa osa stripparien toimenkuvaa oli juuri tilauttaa asiakkailla suhteettoman kalliita viinaksia itselleen. Ja todellisuudessa he eivät niitä juoneet, juottivat asiakkaita, eivät leffat kaikesta anna väärää kuvaa.) sisäänheittäjänä voisin suunnitella näille örveltäjille suunnatun "kuinka örvellään turistina ilman, että menetän maineeni, neitsyyteni ja kaikki rahani." kurssin.

Täytyykin suunnitella tuollainen kurssitus, josko kurssin saisi myytyä niille teknologiayrityksille, jotka lähettävät nuoria, viinalle persoja insinöörejä messumatkoille. Minulla olisi muuten kisa-, ja messupaikkojen hotelleille pikku-bisnesidea joka parantaisi heidän viinalle liian persojen asiakkaiden mahdollisuuksia päästä takaisin "koti"hotelliinsa:

- Hotellit voisivat teettää paitoja joihin olisi printattu kaupungin kartta ja isolla punaisella pisteellä merkitty hotelli missä turisti asuu, ja varmuuden välttämiseksi vielä osoitekin.


Jok'tappauksessa, pari yksinkertaista sääntöä - joiden noudattamiseen useimmat örveltäjät eivät kykene - messuörveltämiseen: Tärkeintä on muistaa kohtuus, vaikka viina olisikin halpaa ei se tarkoita sitä, että sitä on pakko sisäänsä ahtaa ylenmäärin. Ei se viina lopu, kyllä sitä on tarjolla vielä seuraavanakin päivänä. Toinen muistettava asia on se, että kaikki yrittävät huijata sinua. Ja älä ikinä, IKINÄ, tilaa baarimikolle, tarjoilijalle, stripparille, tai kenellekään baarin henkilökuntaan kuuluvalle, yhtään mitään!

Meinasin kirjoittaa pari sanaa EU:n perustuslaista ja sen ratifioinnista, mutta koska uskon ettei Suomessa ole havaittavissa juuri minkäänlaista aavistusta kansanvallasta (Suomi on mielestäni aivan yhtä paha Oligarkia kuin Venäjäkin. ), tiedän, että eduskuntamme ratifioi EU:n perustuslain kansalta kysymättä (Perusteluna sille ettei asiasta järjestetä kansanäänestystä - jolla, siis kansan mielipiteellä, ohimennen sanoen ei ole mitään laillista merkitystä - tullaan käyttämään sitä, että kansa on niin tyhmä ettei se ymmärtäisi koko perustuslakia ja tyhmiähän me olemme kun äänestämme ne samat hihhulit, jotka ennenkin huijasivat meitä, aina sinne arkadianmäelle.) . ennen kesäkuun viimeistä päivää.

No jaa, ensi kerralla palaan varmaankin yhteen lempipuuhistani, vaihtoehtoväen kiusaamiseen. Vegaaneja, anarkistiliittolaisia, kettutyttöjä, jne. on aina kiva kiusata ja suututtaa, sama tosin koskee kaikkia idealisteja ja uskovaisia. (Mitä enemmän nostatte kohuaa, sitä enemmän....)

3 Comments:

At 3:03 ip., Blogger Panu said...

minä entisenä etelämaisen seksibaarin sisäänheittäjänä

Olen sanaton. Jos tuo on totta, sinun on ehdottomasti kirjoitettava blogiisi muisteluksia niistä ajoista.

 
At 4:08 ip., Blogger Johannes Knektman said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 8:19 ap., Blogger Johannes Knektman said...

Tarkalleen ottaen kyseinen paikka oli tiistaista torstaihin disco, ja perjantai-lauantaiksi se muuttui topless mestaksi, jossa pidettiin strip-show. Seksibaari vain kuulostaa raflaavammalta :)

Ohimennen sanoen, ensimmäistä kertaa ravintolassa kävin 15 vuotiaana Järvenpään Casinolla, joka myöhemmin tunnettiin Nykäsen Matin strippaus paikkana.

 

Lähetä kommentti

<< Home