Oli sitten pakko koskea kun kiellettiin

Kouluttamattoman unix/linux adminin ja örveltäjän mielipiteitä herranties mistä.

sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

Suomi-neito itsetunnonkohotusleikkaukseen

Lueskelin tuon pienehkön kohun aiheuttaneen Herald Tribunen jutun Lordista ja suomalaisesta itsetunnosta. Koko juttu, siis sen ympärille noussut kohu, huvittaa minua. Kyseessähän on lehti, jonka levikki on alle 250 000 (Vertailun vuoksi, Hesarin levikki on 430 785) ja itse artikkeli oli loppuen lopuksi hyvinkin positiivinen.

Siinä ruodittiin asiaa jonka pitäisi olla jo kaikkien suomalaisten tiedossa; kansallista itsetunto-ongelmaamme. Eikös olisi jo aika myöntää, että meillä on itsetunto-ongelma, olemme kuin teini-ikäinen joka ei vielä kestä kuulla mitään negatiivista itsestään ja jos kuuleekin on heti vaihdettava tyyliä etteivät luokan pissikset ala kiusata. Ymmärtäisin tuon kitinän maineesta jos Suomi saisi ison osan tuloistaan turismista, mutta kun turismi Suomessa on niinkin pieni teollisuudenala kuin se on, niin ei moisilla pikkujutuilla kansallisesta näkökulmasta katsottuna ole mitään merkitystä. Josko Suomi-neidon olisi jo aika aikuistua ja lakata miettimästä mitä muut ajattelevat tuosta finnistä otsassani.

Sinällään hauskaa, että Alex Nieminen onnistui vetämään Hakkapeliitat ko. juttuun mukaan, mieleeni juolahti ajatus kuinka Renny Harlin saa tuosta idean tehdä elokuva Hakkapeliitoista ja sitten kitistään kun maailmalla suomalaisia luullaan hulluiksi talonpoikaissotureiksi. Vaikka elokuva olisi Hakkapeliittoja kohtaan yhtä ylistävä kuin Gibsonin Braveheart oli skotteja kohtaan, löytäisi joku siitäkin kitisemisen aihetta, jolleivät muut niin Ruotsissa majaa pitävä hammaslääkärin tytär.

"Finland, zero points" has become a source of deep embarrassment in the nation's psyche," says Ilkka Mattila
Häh? Mitä Ilkka Mattila oikein jauhaa? Ei kai nyt yhden showlaulukilpailun tulokset ole sentään kansalliselle itsetunnolle (Psyykkeelle? Whatever) häpeää aiheuta? Jos näin on niin Suomi-neito pitää äkkiä viedä plastiikkakirurgille itsetunnonkohotusleikkaukseen.

Mikseivät muuten lehdet jo aiemmin vetäneet kohua Herald Tribunen muista Suomi aiheisista jutuista? Siellähän on ollut juttuja ydinvoimalan rakentamisesta, Estoniasta, lätkästä, Suomen maailmanlaajuisesti poikkeuksellisesta kielilaista, klassisen musiikin helmistämme jne. (Koska ko. lehti on saatavillani luen sen aina kun muistan.) Eikös noista olisi saanut aikaiseksi kohua? Jaa, niin Lordin hirviönaama myy iltapäivälehtiä "kielisotaa" (In Finland battle of tongues) paremmin.

En nyt muista kuka tämän sanoi, olisiko ollut Donner? "Ei joku Euroviisuissa esiintyvä hirviö-bändi Suomen mainetta pilaa, ja jos pilaakin, niin asia (Ja Suomi) on unohdettu jo kesäkuussa." (Euroviisut esitetään toukokuussa) Kuinka moni olisi muistanut Dana Internationalin, jollei sitä olisi mainittu ko. Herald Tribunen jutussa? Ainakaan minä en koko transsukupuolisuus (Mistä tulikin mieleeni, että pitääkin muistaa uudistaa Z-lehden tilaus, vaikka sekin on nykyisin tylsähkö.) kohua muistanut ennen kuin luin uudelleen siitä.

Jokohan Suomen kansan olisi aika kasvaa aikuisiksi ja unohtaa koko oman maineen varjeleminen kuvitelluilta uhilta, sillä tosiasiassa juuri ketään ei maailmalla kiinnosta Suomi, tai sen maine.
Hitto mihin on Suomi Finland Perkele! asenne kadonnut?