Oli sitten pakko koskea kun kiellettiin

Kouluttamattoman unix/linux adminin ja örveltäjän mielipiteitä herranties mistä.

lauantaina, huhtikuuta 22, 2006

Idea kännykkäkuunnelmasta

No niin, noudatan omaa neuvoani ja heitän ilmoille yhden ideani, jota yritin jo myydä, mutta jota kukaan ei ostanut, minulle tosin riittäisi se, että saisimme sen verran rahoitusta, että voisin testata konseptiani.

Käydessäni taannoin Itäkeskuksen Free Record shopissa hakemassa tilaamaani Nick Caven & Bad Seedsin levyä, mieleeni juolahti uusi tapa tuoda radiokuunnelmia kuluttajien, jotka eivät juuri radiota - tai ainakaan radiokuunnelmia - kuuntele, saataville.

Free record shop tarjosi tuolloin, mahdollisesti vieläkin, kännykkään downloadattavaksi musiikkia ja tästä sain idean:

Mitä jos lyhyen radiokuunnelman, tai miksei kännykän pienelle näytölle optiomidun lyhytelokuvankin, osia tarjottaisiin kuluttajille kännykkään ilmaiseksi downloadattavaksi? Jos teos on tarpeeksi hyvä, saisi parhaimmassa tapauksessa kuluttajat metsästämään ostoskeskuksessa eri kaupoissa downloadattavaa teosta, jonka sisään taitava käsikirjoittaja onnistuisi huomaamattomasti sijoittamaan ko. kaupassa myytävien tuotteiden mainoksia.

Ja tarvittaessa downloadaamisen aloitukseen voisi laittaa viipeen, joka on niin pitkä ettei sekuntien kulkemista ruudulla jaksa tuijoitella, jolloin asiakas kiinnittäisi huomiota kaupassa myytäviin tuotteisiin, mutta jonka pitäisi olla tarpeeksi lyhyt ettei kuluttaja menettäisi mielenkiintoaan. Ja jos sitten teokseen sujuvasti ympätyssä mainoksessa vielä mainostettaisiin tuotetta saattaisi parhaassa tapauksessa kuluttaja haksahtaa tuoteen ostoon.

Luulisin, että näillä argumenteilla voisi saada liikkeet osallistumaan teoksen tekemiseen ja parhaassa tapauksessa teoksen tekijät jäisivät voitollekin.

Koska mitä todennäköisimmin kohderyhmiä olisivat nuoret ja nuoret aikuiset, olisi varmaankin hyvä testata ideaani pienimuotoisella ihmissuhdekomedialla.

Täytyykin kysellä josko TAIK, jolla olisi tarvittava osaaminen, olisi kiinnostunut ideasta. Itse asiassa minulla ja yhteistyökumppaneillanikin on tarvittava osaaminen, muttei aikaa tai varoja, paitsi jos joku maksaa tarpeeksi (Vink, Vink), jotta ne muista projekteistamme, jotka voisivat hetken odottaa, voisi laittaa On Hold - tilaan.

1 Comments:

At 11:09 ap., Blogger Rita said...

Fantsu idea, mutta varo että joku ei varasta sitä :)

Minäkin olen muuten eronnut kirkosta. Aikaisempaan postaukseen viitaten. Ja minäkin nautin keskustelusta pappien kanssa.

 

Lähetä kommentti

<< Home