Oli sitten pakko koskea kun kiellettiin

Kouluttamattoman unix/linux adminin ja örveltäjän mielipiteitä herranties mistä.

keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Renesanssimies

Tänään minua kutsuttiin renesanssimieheksi, mikä oli ihan mukavaa kuultavaa. Mikä siinä ihmetytti oli se, että en tehnyt muuta kuin asensin satelliittipeilin vastaanottimineen, ja kun kerran olin talossa käymässä muurasin pihagrillin - siis sellaisen yksinkertaisen hässäkän.

Ja palkaksi sain kirjahyllyn, josta oli vain muutama liitos huonossa kunnossa ja pari kaapinovea oli pudottanut koristelistat, laittaessani sitä peräkärryyn kysyin ovatko he varmoja että antavat niin hienon kirjahyllyn minulle, sen korjaaminenhan on pikkujuttu.

Ja tuolloin minua sanottiin renesanssimieheksi, ja vain koska osaan muurata, korjailla puuhuonekaluja ja asennella satelliittipeilejä. Eikös nuo hommat ole niin triviaaleja (Tarkennettakoon sen verran, että muuraaminen vaatii harjoittelua minulta meni opetteluun pari vuotta), että jokaisen - varsinkin omakotiasujan - ne pitäisi osata? Ymmärtäisin jos se kirjahylly olisi ollut jokin hankalasti korjattava puuviiluhyllykkö, mutta sehän oli oikea massiivipuinen (Pappani varmaankin nauraisi tuolle sanalle, hänelle puu oli vain puuta, joskus huonoa puuta jota ei käytetty kuin saunanlämmitykseen ja "niitä pahvihuonekaluja myytiin tyhmille rikkaille joilla on varaa ostaa uusia huonekaluja vuosittain") käsintehty kauniisti koristeltu kirjahylly, sellaisen korjaaminen on huomattavasti nykyisiä IKEA puuviiluhässäköitä helpompaa.

Mitähän he sanoisivat isästäni joka rakensi pöytiä, tuoleja, sohvia, valaisimia, sänkyjä, saunan, talon, grillikatoksen uima-altaineen, korjaili autoja, moottoripyöriä, tietokoneita ja paikkaili vaatteita, ja siinä sivussa keskittyi omaan insinööriammattinsa 10-12h/6 vrk viikko? En edes viitsi mennä siihen mitä isovanhempieni - 1800-1900 lukujen taitteessa syntynyt - sukupolvi osasi.

Ja ennen kuin joku alkaa puhua tietokoneiden jne. käyttötaidoista joita nykyisin tarvitaan, niin - koska olen kurssittanut vanhuksia tietokoneen, internetin ja kännykän käytössä - voin kertoa ettei vanhuksia innokkaampia ja nopeampia oppijoita löydy kuin tarhasta. Emme mekään niiden laitteiden käyttämistä äidinmaidosta oppineet, jollei kukaan vanhuksia opeta eivät he tietenkään osaa laitteita käyttää.

5 Comments:

At 12:54 ip., Blogger Sari said...

Tulin vaan kurkkaisemaan, kun minhin blogissa näin, että joku muukin on benevolent inventor.

Olen aika ällistynyt tuosta aiemmin kuvaamastasi SPR:n omituisesta politiikasta. Tuomittavaa syrjimistä, sanoisin.

Hööh, nykyisin on renessanssi-ihminen jos on yliopisto-tutkinto jossain humanistisessa aineessa ja silti osaa koota ikeahyllyn. Ja osaa kirjoittaa renessanssi neljällä ässällä, heh!

 
At 2:23 ip., Blogger Johannes Knektman said...

Heh, taannoin sanoin että blogi on siitä hauska formaatti ettei tarvitse miettiä kieli oppia tai oikein kirjoitusta. Joudun nimittäin työelämässä ottamaan koko ajan huomioon kirjoitusasun (mm. kirjoittelen ohjeita niille humanisteille, joista ilmeisesti on aina hauska saada teknokraatti kiinni virheestä :), joten näitä tekstejä kirjoittaessani en mieti kieliasua sen enempää kuin on tarpeen viestin perille menemiseksi.

Minä en varmaankaan ikinä valmistu, tänä syksynä olen saanut tasan 0 ova...opintopistettä aikaiseksi... Milloinkahan heittävät minut pihalle opinahjostani?

 
At 2:28 ip., Blogger Johannes Knektman said...

Meinasin ensin korjata tuon renessanssimiehen, mutta päätin jättää sen tuollaiseksi, muistanpahan ensi kerralla.

Pitäisi muuten lukea kunnolla omat tekstit läpi ennen julkistamista, mutta jos sen tekisin en saisi yhtään tekstiä julkaistuksi, itsekritiikki kun on nostanut riman turhan korkealle.

 
At 10:00 ap., Blogger Sari said...

Näkee että et ole koskaan lukenut meikäläisen globia.
Olen oikein kirjoitus- ja näppäilyvirheiden kruunaamaton kuningatar! (minun tekosyyni on se, että kirjoitan vähän)
Itseasiassa huomasin tuon renesssansssin vain siksi, kun itse rupesin heti sanaa kirjoittaessani miettimään sitä ässien määrää...

 
At 11:00 ap., Anonymous miles_militis said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 

Lähetä kommentti

<< Home