Oli sitten pakko koskea kun kiellettiin

Kouluttamattoman unix/linux adminin ja örveltäjän mielipiteitä herranties mistä.

lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Ateistien uskonnollisista tunteista...

Aloitan bloggaajan urani ( Tai no, oikeastaan en ole aivan nyypiö, pidin aikoinaan eräänlaista weblogia, mutta se koski vain ja ainoastaan työasoita ja työmatkoja, enkä sitä missään vaiheessa kutsunut blogiksi vaan www-sivustoksi.) kommentoimalla Vantaan Laurissa kolumnia kirjoittavan Veli-Pekka Hännisen "anteeksipyyntöä".

Hän ei kirjoittaessaan alkuperäista kolumniaan ilmeisestikään pahemmin käyttänyt harkintaa, tai vaihtoehtoisesti hänen tarkoituksenaan oli loukata niitä uskonnottomia jotka ovat menettäneet läheisensä. Mikä antaa kovin kummallisen kuvan hänen henkilöstään. Mutta koska Jori Mäntysalo ehti jo kommentoida sitä (Vantaan Lauri 23.3.2006) en tartu siihen.

Mutta uudessa kolumnissaan Hra. Hänninen pahoittelee mikäli on loukannut uskonnottomien uskonnollisia tunteita - joita ateisteilla ei ole - ja myöhemmin kirjoittaa: "...saarnaa ateistista uskontoa — kutsun sitä uskonnoksi, sillä Jumalan olemattomuus on yhtä suuri uskon asia kuin se, että Jumala on olemassa". Joka ajatus on jo lähtökohtaisesti väärä, ateistit eivät, sanan uskonnollisessa merkityksessä, usko Jumalan olemattomuuteen. Todistustaakka on siellä uskovien puolella, olemassaolo on todistettava, ei olemattomutta.

Hän jatkaa: "Uskon Mäntysalon suvaitsevaisuuspuheisiin vasta sitten, kun Prometheus-leireillä järjestetään seurakunnan toimesta aamu- ja iltahartaudet" Mitä olen tyttäreni prometheus-leiri kertomuksista - hän valitsi itse ko. lerin rippileirin sijaan - saanut selville, niin siellä ollaan huomattavasti suvaitsevampia kuin rippileireillä. Muuten, miksi ihmeessä prometheus-leireillä pitäisi järjestää aamu-, ja iltahartaudet pelkästään kristillisin menoin? Eikös samaan syssyyn pitäisi järjestää islamilaiset, juutalaiset jne. menotkin jotta suvaitsevaisuus toteutuisi? Leirien kestot saattaisivat venyä, kun järjestettäisiin jokaisen uskonnon mukaiset hartausmenot, montako niitä uskontoja oikein olikaan? Eikös muuten samaan syssyyn pitäisi järjestää ne islamilaiset jne. menot myöskin rippileireillä?

Ai niin, pahoittelen mikäli mahdollisesti loukkasin kristittyjen uskovaisten uskonnollisia tunteita, muiden uskontojen suvaitseminenhan, tai suvaitsevuus ylipäätään, ei tainnutkaan kuulua rippileirien ideologiaan.

Hra. Hänninen: "olen pystyttämässä kampanjaa, jossa lähestyn vapaa-ajattelijoita. Kannustan heitä eroamaan yhdistyksestä, koska sillä ei ole tekemistä sen enempää vapauden kuin ajattelunkaan kanssa." Tuota.. mitähän uutta tuossa on? Eikös kristinuskoon kuulu lähetyskäsky? Eli kaikkien kristittyjen kirkkojen, ja uskovaisten velvollisuushan on vetää tuollaista kampanjaa koko elämänsä ajan ja he ovat sitä vetäneetkin viimeiset parituhatta vuotta...