Oli sitten pakko koskea kun kiellettiin

Kouluttamattoman unix/linux adminin ja örveltäjän mielipiteitä herranties mistä.

perjantaina, heinäkuuta 07, 2006

Feminismi ROKS osa 2

Nähtyäni Sukupuolisota -dokumentin toisen - huomattavasti ensimmäistä paremman - osan joudun toteamaan, että ROKS on kaikkea muuta kuin pelkkä naisten turvakoteja pitävä järjestö, se on mitä ilmeisimmin uskonto, jossa ainakin johtajisto on fundamentalisteja.

Dokumentin kakkososassa keskityttiin mielestäni olennaisimpaan ongelmaan ROKSin ideologiassa, nimittäin sukupuolivalta -teoriaan ja sen voittokulkuun ruotsalaisessa feminismissä. Ja sen asemaan Ruotsin valtion virallisena selityksenä perheväkivallalle, jonka virallisen aseman moukaroi hallituksen linjaksi Margareta Winberg ollessaan tasa-arvoministerinä.

Sukupuolivalta-teorian mukaan miehillä on ylivalta yhteiskunnassa suhteessa kaikkiin naisiin, ja tästä vallasta juontaa juurensa myöskin se, että miehet hakkaavat vaimojaan, perheväkivalta on teorian mukaan miehisen vallan ääriesiintymä. ROKSille muuta teoriaa miehen väkivaltaisuudelle ei ole olemassa, Eva Lundgrenin teoria on totuus johon he uskovat, Äidin, Tyttären ja Pyhän Feminismin nimeen Amen. Sivullisen mieleen tulee kysymys Eva Lundgernin mielenterveydestä, hän selittää satanistipedofiilien "repivän kohdusta sikiöitä" ja kysyttäessä hän väittää, että moisia tapauksia on hänen tietoonsa tullut muutamia satoja, Ruotsin poliisi tosin ei ole moisesta kuullut, mutta ilmeisesti ROKS uskoo, että koko poliisikunta ja sisäministeriö salaavat tätä(kin) asiaa?

ROKS:in johtajiston mukaan väkivaltaista miestä ei voi hoitaa, koska hän ei ole sairas, vaan aivan normaali terve mies. Heidän käsityksensä mukaan normaali mies hakkaa puolisoaan, ilmeisesti heidän uskonsa mukaan on vain ajan kysymys milloin hakkaamaton mies alkaa hakata puolisoaan. Tästä syystä Ruotsissa ei ole väkivaltaiselle miehelle mitään hoitoa tarjolla, vaikka hän itse haluaisi päästä eroon väkivaltaisuudestaan.

Norjassa taas on otettu se linja, että väkivaltaisuus on sairaus jota on hoidettava, ensin mies tosin joutuu normaalin tapaan oikeudessa syytetyksi pahoinpitelystä, jonka jälkeen hän joutuu hoitoon. Jossa hänet laitetaan käymään läpi kaikki ne teot joita hän on tehnyt naiselle. Tutkimusten mukaan 65-80% miehistä lopettaa väkivaltaisen käytöksen, mitä ROKS ei suostu uskomaan. Miehen hoitaminen ei Norjassakaan tarkoita sitä etteikö ensisijaisesti otettaisi naista pois väkivaltaisesta tilanteesta.

Dokumentissa haastateltiin kahta saman väkivaltaisen miehen kanssa elänyttä naista, toinen oli antanut miehelle ukaasin, että joko mies hakeutuu hoitoon tai hän lähtee. Hoitoa miehelle oli yritetty hankkia, mutta mitään hoitoa ei ollut tarjolla. Lopulta mies meni niin pitkälle, että nainen nosti syytteen ja mies sai vankeustuomion, joka ei ollut hänen ensimmäisensä, hän oli hakannut miehiäkin. Ja hän oli jo löytänyt itselleen uuden naisen.

Minua kummastuttaa, kuten dokumentissa haastateltua Ankiakin, että kuinka järjestö joka sanoo suojelevansa naisia miesten väkivallalta selittää itselleen sen etteivät he tue miesten hoitoa, hoitoa joka mahdollisesti säästää naisia joutumasta perheväkivallan kohteeksi? Se, että miehen väkivaltaa kohdannut nainen viedään turvaan ei ratkaise mitään, mies tapaa uuden naisen ja sama väkivalta jatkuu uudessakin suhteessa, mikäli miestä ei kouluteta toimimaan toisella tavalla. ROKS:in edustajien suhtautuminen miesten hoitoon oli ehdoton EI, he jopa olivat huolissaan siitä, että moista ollaan tuomassa Ruotsiin.

Margareta Widberg ilmoitti, että koska sukupuolivalta-teoria - jonka hyväksymiseen hänellä itsellään oli iso rooli - on hallituksessa hyväksytty, on se Ruotsin valtion virallinen kanta ja kaikki muuta väittävät sotivat valtion virallista kantaa vastaan. Samaan syssyyn hän, ja ROKS vaativat, että Yliopistot on tarkastettava etteivät nämä vain opeta vääriä teorioita tai tutkijat tuki vääriä asioita mies-naissuhteissa, ROKS ja Winberg haluavat hallita mitä Yliopistoissa opetetaan. Ilmeisesti Ruotsissa on turha puhua vapaasta tutkimuksesta?

Ruotsissa ROKSin väite siitä, että joka viikko joku mies hakkaa puolisonsa hengiltä oli muuttunut totuudeksi, vaikka tutkimusten mukaan vuosittain kuolee 16 naista perheväkiallan uhrina. Samoin tutkimuksen mukaan 80% hakkaajista on mielenterveysongelmaisia ja monasti he ovat moniongelmaisia. (Alkoholi-, työttömyys-, mielenterveysongelmat yms.) Lundgernin mukaan ko. tutkimus ei ollut tieteellisesti pätevä, siinä kun oli esitetty vääriä kysymyksiä, eli kysymyksiä jotka eivät sopineen Lundgrenin pirtaan. Lundgrenin mukaan oikea kysymys olisi ollut mitä mies hyötyy väkivallasta, kaikki muu on epäolennaista.

Ylipäätään kaikki haastatellut ROKSin jäsenet vaikuttivat pahemman puoleisilta fundamentalisteilta, samaa luokkaa kuin äärikristityt tai ääri-islamistit, ROKSilla on totuus ja kaikki jotka muuta väittävät ovat kerett...patriarkaalisen vallan kätyreitä. He toistelivat samoja lauseita, joita he eivät halua perustella. ROKSin johtaja uskoi Solanan (Joka ampui Andy Warholia.) SCUM manifestoon, ja hän sanoi, että miehet ovat eläimiä ja kuin varmistaakseen kantaansa kysyi haastattelijalta: "Eikö muka sinusta?"

Widberg kirjoittaa: ”Aktiiviset, urheat sisaret ROKSissa: Olette lehtiä kansainvälisessä puussa, jonka juuret ovat Ruotsissa. Puu kasvaa, koska patriarkka kastelee sitä edesvastuuttomilla päätöksillä, mutta jonain päivänä puu on korkeampi kuin patriarkka. Silloin, sisaret, koittaa toinen aika.” Voin kuvitella mikä tuon toisen ajan - jota ROKS odottaa - tullessa miehen asema on, onneksi en enää asu Ruotsissa.

2 Comments:

At 5:16 ip., Anonymous Anonyymi said...

En nähnyt dokumenttia, mutta luin postauksesi ja kävin ROKSin sivuilla. Yhteystiedot kohdassa olevat henkilöt näyttivät kaikki jotenkin pelottavilta. Silmistä näkee jotakin..

 
At 9:35 ip., Anonymous Petja Jäppinen said...

Leila-tätini ehdotti ensimmäisen energiakriisin aikana, että poltetaan idiootteja, lämpöarvo on alhainen, mutta niitä on aina ollut riittävästi

 

Lähetä kommentti

<< Home