Oli sitten pakko koskea kun kiellettiin

Kouluttamattoman unix/linux adminin ja örveltäjän mielipiteitä herranties mistä.

perjantaina, huhtikuuta 13, 2007

Be careful what you pretend to be because you are what you pretend to be.

Kun pääsin vihdoin tietokoneen ääreen (Olen lomaillut) niin minun piti kirjoittaa kommentti koskien Kirkon kriisiä, mutta se voi odottaa viikonloppua, sillä...

...Kurt Vonnegut Jr. on kuollut. Nuoruudessani pidin häntä yhtenä suurista kirjailijoista, vanhemmiten mieleni muuttui, hän oli hyvä satiirikko, mutta kirjailijana hän oli mielestäni "vain" hyvää keskitasoa. Kuten alter egollaan Kilgore Troutilla, Vonnegutilla oli hyviä ideoita, ero Vonnegutin ja Troutin välillä oli se, että Vonnegut osasi myös kirjoittaa ideoistaan mukaansa tempaavasti, olkoonkin että pikkunäppärästi.

Kuten niin monelle muullekin Vonnegutiin tutustuneelle, minullekin ensimmäinen lukemani Vonngutin kirja oli Teurastamo 5, eli lasten ristiretki, joka osaltaan muokkasi minusta pasifistia, myöhemmin innostuttuani enemmän Vonnegutista samaistuin Howard Campbell Jr:ään, sillä kuten kaikki teinit tunsin itseni ulkopuoliseksi, joten sikälikin Vonnegut oli minulle läheinen.

Muuten, kun laitoin tätä blogia blogilistalle mietin että mitä hemmettiä laitan kuvaukseksi, ja kun tuohon aikaan satuin lukemaan (Hmmm... huomasin juuri että tämä blogi täyttää vuoden ensi sunnuntaina) Esko Valtaojan (Joka ohimennen sanoen näyttää meikäläiseltä, hänellä vain on hivenen pidempi parta ja vähemmän hiuksia) Kotona maailmankaikkeudessa kirjaa ja satuin olemaan kohdassa jossa hän mainitsee humanismin olevan ihmisen ainutlaatuisuutta korostava aate (tjsp, minulla ei nyt ole tuota kirjaa, jotta voisin tarkistaa asian) ja tuosta mieleeni tuli tuo blogini kuvaus:

"Huonotuurinen teknokraatti eksyy humanistisille alueille ja tuntee itsensä ulkopuoliseksi."

En ole humanisti, ja vaikka olenkin elämäni aikana sekaantunut monille humanistisille aloille sekä opiskelijana, että työntekijänä, en voi allekirjoittaa ainakaan Wikipedian humanismin selityksestä tuota kohtaa: "yleisnimityksenä erilaisille aatteille, joiden katsotaan kunnioittavan ihmistä tai ihmisyyttä" Sillä minä en kunnioita ihmistä, vaan inhimillisyyttä joka sisältynee ihmisyyteenkin, mutta 5 siitä onko inhimillisyyttä osoittava, tai inhimillisyyden tarpeessa oleva olento ihminen vaiko tralfamadorilainen, kumpaakin on kohdeltava inhimillisesti. Eläimistä puhumattakaan.

Jaa niin otsikko on sitaatti Vonnegutilta. Lempisitaattini Vonnegutilta kuuluu seuraavasti:

"I tell you, we are here on Earth to fart around, and don't let anybody tell you different."

Niin se käy/ so it goes.